BICSKÁS PECSENYE



Hozzávalók:
  • 60 dkg kicsontozott sertéstarja
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 8 szelet bacon
  • 8 csiperkegomba (csak a kalapja)


  • A tarját 8 egyforma szeletre vágtam, jól kivertem, a széleket meg az inas részeket bevágtam.
  • Megtisztítottam a kétféle hagymát, a fokhagymát összezúztam, a vöröshagymát apró kockákra vágtam.
  • A hússzeleteket bedörzsöltem sóval és a zúzott fokhagymával, lisztbe forgattam.
  • Nagy serpenyőben kevés olajat hevítettem, majd oldalanként 4-5 perc alatt megsütöttem a hússzeleteket.
  • Jól lecsepegtettem, és arra a tálra tettem, amin később tálaltam is.
  • A visszamaradó zsiradékot megfeleztem.
  • Az egyik felében közepes lángon, 4-5 perc alatt megpirítottam az apróra vágott vöröshagymát.
  • A másik felében először a szalonnát, majd a gombát sütöttem meg.
  • A tálra rakott hússzeleteket megkentem a pirított vöröshagymával, 1-1 szalonnaszeletet fektettem rá, majd befedtem a megsütött gombával.
  • A sütőben kicsit átmelegítettem az egészet, és sült burgonya kíséretében már tálaltam is.