szerda, november 30, 2011

Bicskás pecsenye

Majdnem. Merthogy az igazi bicskás pecsenyét fatálon kell tálalni, savanyúságokkal és sült burgonyával. És minden szelet húsra a hagymát és a szalonnaszeletet követően egy-egy gombafejet kell tenni, a tetejébe pedig bugylibicskát tűzni. Hát a fatál nálunk elmaradt, hagyományos módon tálaltam, és nem gombafejek, hanem kisebb gombák kerültek a hús tetejére, bugylibicska nélkül. Viszont így is nagyon finom ebédünk volt. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 60 dkg kicsontozott sertéstarja
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • finomliszt
  • olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 8 csiperkegomba (csak a kalapja)


  • A tarját 8 egyforma szeletre vágtam, jól kivertem, a széleket meg az inas részeket bevágtam.
  • Megtisztítottam a kétféle hagymát, a fokhagymát összezúztam, a vöröshagymát apró kockákra vágtam.
  • A hússzeleteket bedörzsöltem sóval és a zúzott fokhagymával, és lisztbe forgattam.
  • Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítettem, majd oldalanként 4-5 perc alatt megsütöttem a hússzeleteket.
  • Jól lecsepegtettem, és arra a tálra tettem, amin később tálaltam is.
  • A visszamaradó zsiradékot megfeleztem.
  • Az egyik felében közepes lángon, 4-5 perc alatt megpirítottam az apróra vágott vöröshagymát.
  • A másik felében először a szalonnaszeleteket, majd a kis gombákat (az eredeti recept szerint a gombafejeket) sütöttem meg.
  • Ezt követően már csak a tálalás volt hátra: a tálra rakott hússzeleteket megkentem a pirított vöröshagymával, egy-egy szelet szalonnaszeletet fektettem rá, majd befedtem a megsütött gombákkal.
  • A sütőben kicsit átmelegítettem az egészet, és sült burgonya kíséretében már tálaltam is.

5 megjegyzés:

  1. A fatálat meg a bugylibicskát úgysem ennénk meg, az csak a külcsín:-) Ami az ízlelőbimbóknak szól, mind megvan, ez a lényeg. Nagyon gusztusos!

    VálaszTörlés
  2. Látványnak sem semmi!!!! Nekem nagyon bejött!!!

    VálaszTörlés
  3. Meghiszem azt, hogy finom ebéd volt!
    Lettem volna én is asztalvendég!
    Gyönyörűen tálaltad, a bicska csak útban lett volna. :)

    VálaszTörlés
  4. Egye-fene, jó lesz így is... ;DDDD
    Megfogtál ezzel az étellel. Gyönyörű a tálalás is. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehet, az utóbbi 1 évben teljesen rákattantam a gombás ételekre, ezt is "megvettem"! :) Bicska és fatál nélkül is. ;))))

    VálaszTörlés