APRÓPECSENYE PIKÁNS MÁRTÁSBAN



Hozzávalók:
  • 1 kg sertéshús (lehet comb, lapocka, tarja)
  • 20 dkg húsos kolozsvári szalonna
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 1/2 l száraz vörösbor
  • 8 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoránna


  • A szalonnát nagyobb falatokra vágtam, és kisütöttem. (Mivel sikerült jó húsos szalonnát kapni, ezért egy pici olajjal pótoltam a zsírját.)
  • Megtisztítottam a vörös- és fokhagymát, majd előbbit vékony szeletekre vágva a szalonnához adtam, és jól megpároltam.
  • Belekerült a fokhagyma, majoránna, só, bors, átsütöttem benne a paradicsompürét is.
  • Ekkor került bele a kisujjnyi csíkokra vágott hús.
  • Jól összekevertem, kicsit pirítottam, majd felöntöttem a borral.
  • Fedő alatt, kis lángon puhára pároltam, és burgonyapürével tálaltam.