ALMÁS-NARANCSOS SAJTKOKTÉL



Hozzávalók:
  • 1 kis tubus (70 g) majonéz
  • 2 dl tejföl
  • só, cukor, citromlé
  • 2 alma
  • 2 narancs
  • 15 dkg sajt
  • a díszítéshez:
  • narancsgerezdek, salátalevél, reszelt sajt


  • A majonézt és a tejfölt összekevertem, ízesítettem pici sóval, cukorral és citromlével.
  • Az almát meghámoztam, apró kockákra vágtam, és az öntetbe kevertem.
  • A narancsokat megpucoltam, cikkekre szedtem, és a hártyákat eltávolítva, a narancshúst apróra vágva szintén az öntethez adtam.
  • Végül a sajtot is apró kockákra vágtam, és hozzáadtam a salátához.
  • Poharakba szedtem, díszítettem salátalevéllel és sajtból kiszúrt csillagokkal. (Díszíthetjük úgy is, hogy a poharat salátalevelekkel kibéleljük, ebbe szedjük a salátát, majd narancsgerezdekkel és reszelt sajttal díszítjük a tetejét.)