TALLÉROS POHÁRKRÉM



Hozzávalók:
  • 1 csomag (45 g) tejszínízű habpor
  • 3 kávéskanál cukor
  • 6 dl tejföl
  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag (2 x 10 g) vaníliás cukor
  • kb. 25 dkg piskótatallér
  • 2-3 adag kávé
  • 1 üveg (720 ml) őszibarackbefőtt
  • cukrozott kakaópor

  • A habport, a cukrot és az egyik csomag vaníliás cukrot elkevertem a tejföllel.
  • A tojásfehérjéből kemény habot vertem, a végefelé hozzáadtam a porcukrot és a vaníliás cukrot is.
  • Kávét főztem, picit hűlni hagytam.
  • Amíg a kávé hűlt, leszűrtem a barackbefőttet és apró kockákra vágtam.
  • Előkészítettem a poharakat, ebből az anyagmennyiségből 8 pohár krém készült.
  • A poharakba kevés krémet tettem, erre kávéba mártogatott – nem szabad eláztatni – piskótatallér került, amit krémmel fedtem be.
  • Ezután következett egy sor őszibarack-kocka, újra krém, majd kávéba mártogatott piskóta, amit végül krémmel fedtem be.
  • A poharakat 1 éjszakára hűtőbe tettem, hogy a piskóta meg tudjon puhulni.
  • Tálalás előtt kb. 1/2 órával a krémet megszórtam cukrozott kakaóporral, majd tálaltam. (Azért érdemes tálalás előtt megszórni a cukrozott kakaóporral, hogy legyen ideje felszívni a nedvességet, és ne recsegjen a cukor a fogunk alatt.)