PISKÓTÁS PÁRNASÜTEMÉNY



Hozzávalók:
a krémhez:
  • 50 dkg ricotta
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag (40 g) vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg mascarpone
a tésztához:
  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1,25 dl olaj
  • 1,25 dl víz
  • 32 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
a tetejére:
  • porcukor

  • Először a krémet készítettem el. Ehhez a tojást kézi mixerrel habosra kevertem a porcukorral.
  • Burgonyanyomó segítségével a tojásos cukorhoz törtem a ricottát, majd hozzáadtam a pudingport is, és az egészet összeforgattam.
  • Végül beleforgattam a krémsajtot is, és a krémet hűtőbe tettem.
  • A tésztához a tojássárgáját habosra kevertem a porcukor felével.
  • Hozzáadtam az olajat és a vizet.
  • A fehérjéből kemény habot vertem, a vége felé hozzáadtam a maradék porcukrot is.
  • A lisztben elkevertem a sütőport, majd átszitáltam.
  • A sütőporos lisztet és a cukros fehérjehabot 3-4 adagban a tojásos masszához adtam, óvatosan beleforgatva, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
  • Sütőpapírral béleltem egy 25 x 35 cm-es tepsit, és beleöntöttem a tészta masszáját.
  • A krémet csillagcsöves habzsákba töltöttem, és rácsmintát formálva a tepsibe simított tészta tetejére nyomtam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percig sütöttem.
  • Amikor kihűlt, tetejét porcukorral hintettem meg, és kockákra szeletelve tálaltam.


Forrás: Vicuska