CSOKOLÁDÉS TÚRÓBOMBA



Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
  • 80 db kerek keksz
a töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg búzadara
a bevonáshoz:
  • 25-30 dkg ét tortabevonó
  • 2,5-3 evőkanál étolaj

  • A túrót szitán áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam, és 2-3 órára hűtőbe tettem, hogy a dara megdagadjon.
  • Karalábévájó segítségével félgömböket formáztam belőle, és mindegyik kekszre ráraktam egyet, óvatosan kicsit rá is nyomtam, hogy stabilabban álljon rajta.
  • Hűtőbe tettem, amíg elkészítettem a bevonatot.
  • Ehhez gőzfürdő fölött megolvasztottam az ét tortabevonót úgy, hogy 10 dkg-onként 1 evőkanál olajat adtam hozzá.
  • A bombákat a hűtőből kivéve leöntöttem a csokimázzal, és hagytam lecsepegni. (Mivel hidegek a bombák, hamar megdermed rajtuk a máz, mehetnek is vissza a hűtőbe.)
  • Díszítés most nem került rá, de a tetejét tovább díszíthetjük fehér csokival, cukorgyönggyel vagy mandulaforgáccsal.