vasárnap, október 23, 2011

Bazsalikomos penne

Ezt a tésztaételt nagylányom fedezte fel, valamikor a nyáron el is készítette, és nagyon finom volt. Most nekem is eszembe jutott, és szombaton, gyors ebédként varázsoltam az asztalra. A csirkemell kicsit lecsós, szaftos, ugyanakkor határozottan érezni lehet rajta a fokhagyma és a bazsalikom ízét is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • kb. 70 dkg csirkemellfilé
  • só, őrölt bors
  • 4 paprika
  • 4 paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg penne tészta
  • friss oregánó a tálaláshoz



  • A csirkemellet csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam, és az olívaolajon hirtelen átforgattam.
  • Amíg a hús pirult, a paprikát tisztítás után apró kockákra vágtam és a húshoz adtam, együtt pirítottam tovább.
  • A paradicsomokat kb. 1 percre forró vízbe tettem, majd kiemelve óvatosan leszedtem róluk a héjat, ami a forró víz hatására nagyon könnyen lejön, végül szintén apró kockákra vágtam őket.
  • A fokhagymagerezdeket megtisztítottam, összezúzva a paradicsomkockákhoz adtam.
  • A bazsalikomleveleket megmostam, majd ügyesen felaprítottam, és a fokhagymás paradicsomhoz tettem.
  • A fokhagymás-bazsalikomos paradicsomkockákat a húshoz adtam, finoman belekevertem.
  • Sóztam, borsoztam, és készre pároltam.
  • Közben vizet forraltam, amikor felforrt, sót és pár csepp olajat tettem bele, majd kifőztem benne a tésztát.
  • A pennét leszűrés után a kész fokhagymás csirkéhez kevertem.
  • Forrón tányérokra halmoztam, friss oregánóval díszítve tálaltam.

2 megjegyzés:

  1. Hűha, nagyon jól hangzik! A bazsalikom az egyik kedvenc fűszerem. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nálunk is kelendő lenne! Szépek a fotóid, mint mindig:-)

    VálaszTörlés