SZÍNES TÉSZTA TEJSZÍNKRÉMSAJTTAL



Hozzávalók:
  • 30 dkg színes tészta
  • 3 csapott evőkanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 15-20 dkg főtt sonka
  • 5 dkg parmezán
  • 4 dkg vaj
  • 20 dkg mascarpone vagy tejszínkrémsajt

  • Nagy lábasban vizet forraltam, amikor felforrt, beletettem a sót és az olajat (azért csak forrás után, mert ha az elején tesszük bele a sót, nehezebben forr fel).
  • Beletettem a színes tésztát, amikor újra forrni kezdett, megkevertem, és mérsékelt hőfokon nem túl puhára főztem.
  • Amíg a tészta főtt, kis kockákra vágtam a húst, finomra reszeltem a sajtot.
  • Amikor a tészta megfőtt, szűrőbe öntöttem, lecsepegtettem, közben néhányszor óvatosan átkevertem-megráztam, hogy ne ragadjon össze.
  • Megolvasztottam a vajat, beletettem a tésztát és a sajtot, összekevertem és összemelegítettem.
  • A sajtos tésztát tányérokba szedtem, megszórtam a tarjakockákkal, mascarpone-rózsákat nyomtam rá (csillagcsöves habzsákból), és azonnal tálaltam.