JOGHURTOS KÖRTELEVES



Hozzávalók:
  • 4 szép, érett körte
  • 1 citrom
  • borsónyi friss gyömbér
  • 4 evőkanál méz
  • 4 dl joghurt

  • A körtét megmostam, meghámoztam.
  • Karalábévájóval csinos kis gömböket kanyarítottam a körtehúsból, majd a magházat eltávolítva a többi gyümölcshúst mély tálba daraboltam.
  • A körtegolyókat meglocsoltam citromlével, a citrom maradék levét a tálban lévő körtedarabokra facsartam.
  • Még mindig a tálnál maradva friss gyömbért reszeltem a körtére, hozzáadtam a mézet és a joghurtot, majd botmixerrel az egészet habosra, krémesre pürésítettem.
  • Levesestálba töltöttem, óvatosan beleöntöttem a félretett körtegolyókat, lágyan átkevertem, és már tálaltam is.