szombat, szeptember 10, 2011

Joghurtos körteleves

A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető levese, bár a klasszikus értelemben nem is nevezném levesnek. Inkább hűsítő desszert, amolyan körtés joghurt, kicsit hígabb változatban. Mindenesetre nagyon finom, a natúr joghurt - számomra kissé fanyar - ízét finommá lágyítja a körte és a méz, fűszerezi, különlegesebbé teszi a gyömbér. Az arányokon változtatva nyugodtan játszhatunk az ízekkel, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 4 szép, érett körte
  • 1 citrom
  • borsónyi friss gyömbér
  • 4 evőkanál méz
  • 4 dl joghurt

  • A körtéket megmostam, meghámoztam.
  • Karalábévájóval csinos kis gömböket kanyarítottam a körtehúsból, majd a magházat eltávolítva a többi gyümölcshúst mély tálba daraboltam.
  • A körtegolyókat meglocsoltam citromlével, a citrom maradék levét a tálban lévő körtedarabokra facsartam.
  • Még mindig a tálnál maradva friss gyömbért reszeltem a körtére, hozzáadtam a mézet és a joghurtot, majd botmixerrel az egészet habosra, krémesre pürésítettem.
  • Levesestálba töltöttem, óvatosan beleöntöttem a félretett körtegolyókat, lágyan átkevertem, és már tálaltam is.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük a gyümölcsleveseket, de körtéből még nem készült. Itt az ideje:-)

    VálaszTörlés
  2. Még nem láttam a Gerdi beírását, de szinte szóról szóra azt akartam mondani, írni, amit ő :D Finom lehet a leves!!!

    VálaszTörlés