Jeges csokoládé kávéval



Hozzávalók 6 db, 2,5 dl-es pohárhoz:
1/2 l vaníliafagylalt
7,5 dl tej
10 dkg csokoládé (55% kakaótartalmú)
1,25 dl erős, hideg kávé
2 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor


A vaníliafagylaltot a fagyasztóból a hűtőszekrénybe tesszük, hogy ne legyen túl kemény. Ha nagy kánikula van, a fagylalttal együtt a poharakat is a hűtőbe tehetjük, hogy valóban hidegen tudjuk tálalni az italt. A tejből kb. 1,5 dl-t felforralunk, hozzáadjuk a csokoládét, és feloldjuk benne. Hozzáöntjük a maradék tejet és a hideg kávét, majd rövid időre a hűtőbe tesszük, hogy le tudjon hűlni. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A fagylaltot elosztjuk a 6 pohárba, ráöntjük a hideg csokoládét, végül befedjük tejszínhabbal. Tetszés szerint a tejszínhabot megszórhatjuk kevés cukrozott kakaóporral vagy kávéporral is. Ropogós keksz vagy omlós piskóta illik hozzá.