FELVIDÉKI TÚRÓS PITE



Hozzávalók:
a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • kevés tej
a töltelékhez:
  • 5 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál kekszmorzsa
a tetejére:
  • 1 tojás
  • porcukor

  • A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a gyúródeszkára szitáltam.
  • Elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam a tojást, a cukrot és annyi tejet, hogy könnyen összeállítható, gyúrható tészta legyen belőle.
  • Kb. 25 x 35 centis tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
  • Az egyik tésztacipót tepsi méretűre nyújtottam, és beletettem a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • A töltelékhez a tojást kettéválasztottam, a sárgáját habosra kevertem a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  • Hozzáadtam az áttört túrót, a mazsolát, a kekszmorzsát, végül a tojásfehérjéből felvert kemény habot is.
  • A tölteléket a tepsibe helyezett tésztalapra öntöttem, majd kinyújtottam a másik tésztalapot is, és befedtem vele a tölteléket.
  • Megkentem enyhén felvert tojással, majd villával megszurkáltam.
  • Az előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 3/4 óráig sütöttem.
  • Amikor kihűlt, meghintettem a tetejét porcukorral, és kockákra szeletelve kínáltam.