péntek, szeptember 30, 2011

Csenge 2 éves!

2009. szeptember 30-án megérkezett hozzánk a mi kis tündérünk, Csenge. Azóta is bearanyozza az életünket, a szüleiét és a testvéreiét egyaránt. Ma volt két éves, és kész kis hölgy lett belőle ennyi idő elteltével. Önálló gondolatai vannak, már nemcsak utánoz minket, hanem gondolkodik és megfogalmazza a gondolatait. A beszélőkéjét elnézve a szóbeli kifejezőkészségével nem lesz baj...
A bölcsiben a gondozónénik voltak olyan aranyosak, hogy szinte egész nap fényképeztek, amellett, hogy Csenge a nap végén még ajándékot is kapott tőlük, amit itt is köszönünk. Reggeli után, délelőtt az udvaron voltak a kis manók, a tízórait kinn fogyasztották. Aztán benn még játék, majd ebéd, ebéd után a TORTA, majd csucsukálás, aztán uzsi és már meg is érkeztek anyáék. A tortáról röviden csak annyit, hogy belül sütés nélküli, piskótás almatorta, bevonva és díszítve tejszínhabbal. Úgy gondoltam, hogy a gyerekek talán jobban örülnének ennek a babapiskótás, almás, könnyű tortának, mint egy krémmel töltöttnek, és a gondozónők elmondása szerint nem is tévedtem, állítólag csak úgy tömték magukba a tortát! A díszítést Petrától lestem el, köszönet az ötletért. A csillagcső nem olyan, mint nála, de szerintem így is sikerült virág alakúra formázni a habot, legalábbis Csenge és a gyerekek felismerték a virágot. Még egyszer boldog szülinapot, tündérkém, és jöjjenek a nap eseményei képekben:


...délelőtt, kinn az udvaron a kis csipet csapat...


...ropi és gyümölcslé, nincs is ettől jobb...


...az udvaron a legjobb baráttal, Lórikával...


...hát nem huncut?...


...már benn, de még mindig Lórikával (mondták a gondozónők mostanában, hogy állandóan együtt vannak, ha nem hittem volna el eddig, akkor most itt a bizonyíték)...


...és még mindig Lórikával...


...egy kis kávézás...


...és a virágtorta...


...ebéd után, gyertyaelfújásra készülve...


...gyertya elfújva, torta majszolva...


...a kis maszat(os)...


...a jól megérdemelt pihenés, természetesen Lórikával...

Az egész napért és a képekért köszönet Anikónak és Gabikának!

8 megjegyzés:

 1. Boldog szülinapot a kis Csengének! Tüneményes kislány! A torta nagyon szép lett, csillagcsővel is. Örülök, hogy használható volt az ötlet. :))))

  VálaszTörlés
 2. Petra, köszönjük szépen a jókívánságot és a tortadíszítési ötletet is!

  VálaszTörlés
 3. Boldog szülinapot így utólag is az édes kis ünnepeltnek, tényleg ritka huncut pofija van :-)A torta meg nagyon-nagyon szép!!

  VálaszTörlés
 4. Isten éltesse sokáig a tündéri kicsi lányod!!!

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű kisleányka, csupa bűbáj!!! Boldog szülinapot! :) (Szuper, hangulatos fotók!)

  VálaszTörlés
 6. Vicuska, tényleg bűbájos, imádjuk. Köszönjük a jókívánságot!

  VálaszTörlés