TÚRÓS ZSERBÓ



Hozzávalók:
a tésztához:
a kakaós lapokhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2-3 evőkanál tejföl

a sárga laphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanál tejföl

a töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • reszelt citromhéj
  • sárgabaracklekvár

a tetejére:

  • 20 dkg csokoládépasztilla
  • 2 evőkanál olaj


  • A töltelékhez kikevertem a vajat a cukorral, hozzáadtam a tojást, a citromhéjat és az áttört túrót.
  • 24 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem.
  • Összeállítottam a sárga lap hozzávalóiból a tésztát, összegyúrtam, kinyújtottam a tepsi nagyságára, és a tepsibe tettem.
  • Megkentem a baracklekvárral.
  • A kakaós lap hozzávalóit szintén összegyúrtam, kettévettem, mindkét tésztacipóból lapot nyújtottam, az egyiket rátettem a lekváros lapra.
  • Erre került a töltelék, amit a másik kinyújtott barna lappal fedtem be.
  • Előmelegített, 200 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütöttem.
  • Amikor kihűlt, vízgőz fölött az olajjal megolvasztottam a csokoládét, és rákentem a sütemény tetejére.
  • Fehér csokoládéval tovább díszítettem.


Forrás: Citromhab