LECSÓ BOGRÁCSBAN, CSIRKEMÁJJAL



Hozzávalók:

  • 1,5 kg paprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 csapott kanál fűszerpaprika
  • tengeri só
  • 1 kg csirkemáj


  • A paradicsomot néhány pillanatra forró vízbe tettük, a vízből kivéve megvártuk, míg kicsit lehűl, majd lehúztuk a héját, és kockákra vágtuk.
  • A paprikát kicsumáztuk, hosszában félbevágtuk, és 1/2 cm vastagra felszeleteltük.
  • A szalonnát kockákra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágtuk.
  • A csirkemájat megtisztítottuk, nagyobb kockákra vágtuk.
  • Az előkészületek után a bográcsba szórtuk a szalonnakockákat, és kisütöttük.
  • Rátettük a hagymát, üvegesre pirítottuk.
  • Levettük a bográcsot a tűzről, a szalonnás hagymát megszórtuk fűszerpaprikával, és hozzáadtuk a paradicsom felét.
  • A tűzre visszatéve, fedővel lefedve addig főztük, amíg teljesen szét nem főtt a paradicsom és a hagyma.
  • Ekkor megsóztuk, hozzáadtuk a paprikát, és kb. 1/2 órán keresztül kis tűzön, lassú forralással főztük.
  • Végül hozzáadtuk a maradék paradicsomot és a csirkemájat, és készre főztük.
  • Azon melegében, friss, fehér kenyérrel tálaltuk.