vasárnap, augusztus 21, 2011

Lecsó bográcsban csirkemájjal

Ezt az ételt nem én főztem, illetve csak kukta voltam. (De olyan finom és viszonylag egyszerűen elkészíthető, hogy mindenképpen szerettem volna megörökíteni az utókor vagy a kedves látogató számára.) Anyukám névnapján többek között ez is készült, kinn főztük a bográcsban. Legfőképpen az öcsémnek jár érte dicséret, nagyon finom lett. Aki szereti a lecsót és a májat, nem fog csalódni ebben a laktató, finom fogásban. A hozzávalók 4 személyre szólnak, nálunk most háromszoros adag készült. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 1,5 kg paprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 csapott kanál fűszerpaprika
  • tengeri só
  • 1 kg csirkemáj


  • A paradicsomot néhány pillanatra forró vízbe tettük, a vízből kivéve megvártuk, míg kicsit lehűl, majd lehúztuk a héját, és kockákra vágtuk.
  • A paprikát kicsumáztuk, hosszában félbevágtuk, és fél centi vastagra felszeleteltük.
  • A szalonnát kockákra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágtuk.
  • A csirkemájat megtisztítottuk, nagyobb kockákra vágtuk.
  • Az előkészületek után a bográcsba szórtuk a szalonnakockákat, és kisütöttük.
  • Rátettük a hagymát, üvegesre pirítottuk.
  • Levettük a bográcsot a tűzről, a szalonnás hagymát megszórtuk fűszerpaprikával, és hozzáadtuk a paradicsom felét.
  • A tűzre visszatéve, fedővel lefedve addig főztük, amíg teljesen szét nem főtt a paradicsom és a hagyma.
  • Ekkor megsóztuk, hozzáadtuk a paprikát, és kb. fél órán keresztül kis tűzön, lassú forralással főztük.
  • Végül hozzáadtuk a maradék paradicsomot és a csirkemájat, és készre főztük.
  • Azon melegében, friss, fehér kenyérrel tálaltuk.

2 megjegyzés:

  1. Egy újabb remek recept Tőled! A lecsót is, csirkemájat is szeretjük, együtt is jöhet:-)

    VálaszTörlés
  2. Csirkemájjal még nem készítettem lecsót, de nagyon jól hangzik. Guszta. :)))

    VálaszTörlés