KORHELYLEVES MÁJRIZZSEL



Hozzávalók:
  • 3-3,5 l marhahúsleves
  • 60 dkg sertésmáj
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 szikkadt zsemle + tej az áztatásához
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 marhahúsleves-kocka
  • petrezselyemzöld, metélőhagyma, majoránna, őrölt bors, só


  • A sertésmájat megmostam, leszárítottam, szeletekre vágtam, és húsdarálón ledaráltam.
  • A vörös- és fokhagymát megtisztítottam, apróra vágtam.
  • A zsemlét tejbe áztattam, majd jól kinyomkodtam.
  • A petrezselymet és a metélőhagymát megmostam, apróra vágtam.
  • A vajon megfonnyasztottam a vöröshagymát, hozzáadtam a petrezselyemzöldet, majd ízesítettem sóval, őrölt borssal, majoránnával és a fokhagymával.
  • Levettem a tűzről, és megvártam, amíg kihűl.
  • Végül a ledarált májhoz adtam a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát, a tojásot és a lisztet, majd az egészet alaposan összekevertem.
  • Sűrű masszát kaptam, amit 1 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentettem.
  • A pihenési idő vége felé elkészítettem a "marhahúslevest": 3,5 l vizet felforraltam, és feloldottam benne a leveskockát. (Természetesen ha van "igazi" marhahúslevesünk, akkor azt használjuk, ebben az esetben a levest fel kell forralni.)
  • Ha elég sűrű a masszánk, akkor a nagy lyukú reszelőn keresztül a forró levesbe eresztjük, ha ehhez nem elég sűrű, akkor nyugodtan használjunk galuskaszaggatót, és azon keresztül főzzük bele a levesbe.
  • A metélőhagymával megszórva, forrón tálaltam.