Kekszes szelet



Hozzávalók:
a tésztához:
5 tojás
15 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál olaj
a krémhez:
9 dl narancslé (100%-os)
3 csomag (3x4 dkg) vaníliaízű pudingpor
5-6 evőkanál cukor
bionarancs reszelt héja
a tetejére:
4 dl tejszín
2 evőkanál vaníliás cukor
1 csomag (1 dkg) habfixáló
2 csomag vajas keksz


A tészta sütése előtt egy kb. 25x35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztához a tojást nagyon habosra, szinte krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és még mindig kézi mixerrel keverjük néhány percig. Ezután hozzászitáljuk és óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a kakaót. A sütőpapírral bélelt tepsibe önjük, óvatosan eligazgatjuk, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe. Amíg a tészta hűlt, elkészítjük a krémet: összekeverjük a pudingport a cukorral, majd kevés narancslével, végül fokozatosan hozzáadjuk az összes narancslevet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Melegíteni kezdjük, majd a szokásos módon pudingot főzünk belőle. Amikor elkészült, elzárjuk alatta a lángot, és belekeverjük a reszelt narancshéjat. Hűlni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Amikor már csak meleg, a tésztára öntjük, és szépen elegyengetjük a tetején. Végül a tejszínből habot verünk, a vége felé hozzádolgozzuk a vaníliás cukrot és a habfixálót is. A tejszínhabbal bevonjuk a pudingos tésztát, a tetejét pedig vajas keksszel rakjuk ki, 1-2 mm távolságot hagyva a kekszlapok között, mivel puhulás közben picit meg is duzzadnak-dagadnak. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.