kedd, augusztus 09, 2011

Kapros sajtleves


Hozzávalók 6-8 személyre:


a tálaláshoz:

  • pirított szalonnakocka
  • aprított metélőhagyma




  • A vajat felhevítettem, pár perc alatt zsemleszínűre pirítottam rajta a lisztet.
  • Felöntöttem a tejjel és a levessel, felforraltam.
  • Ízesítettem sóval, borssal és aprított kaporral – a sóval óvatosan bánjunk, mivel a húsleves és a sajt is sós.
  • Felolvasztottam benne a sajtot, és kis lángon pár percig még rotyogtattam.
  • Pirított szalonnakockával és aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is. A laktózmentes termékeket a Mizo biztosította.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése