HŰTÖTT SÜTEMÉNY



Hozzávalók:
a sárga réteghez:

  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag (25 g) zselatinpor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor

a barna réteghez:

  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag (25 g) zselatinpor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

a fehér réteghez:

  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag (25 g) zselatinpor
  • 4 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor

a piros réteghez:

  • 1 csomag (10 dkg) piros színű gyümölcskocsonyapor (pl. málna ízű)


  • A sárga réteghez a zselatint elkevertem a vízben, majd melegíteni kezdtem. Addig melegítettem, amíg teljesen fel nem oldódott, de nem kell felforralni.
  • A tojássárgáját habosra kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a már nem forró zselatint és a fehérjéből felvert kemény habot.
  • Közepes méretű tepsibe öntöttem, majd a hűtőbe tettem dermedni.
  • A barna réteget ugyanígy készítettem el, annyi különbséggel, hogy a cukros tojássárgához –amikor már krémes, habos volt – hozzádolgoztam a kakaóport is.
  • A barna masszát a sárga rétegre öntöttem, és visszatettem a hűtőbe dermedni.
  • A fehér réteghez szintén feloldottam a vízben a zselatint.
  • A kétféle cukrot elkevertem a tejfölben, hozzáadtam a zselatint, és a sütemény tetejére öntöttem, majd mehetett ismét vissza a hűtőbe.
  • A gyümölcskocsonyaport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítettem, a süti tetejére öntöttem, és 1 éjszakára a hűtőbe tettem.
  • Másnap szeletelhető, vagy kiszúróforma segítségével tetszés szerinti mintákat készíthetünk belőle.