vasárnap, augusztus 28, 2011

Almatorta sütés nélkül

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, finom desszert készült nálunk tegnap. Egyetlen hátránya, hogy egy éjszakán át a hűtőben kell pihennie-dermednie fogyasztás előtt. Igazából az ősszel érő jonatán vagy jonagold, esetleg idared fajtával az igazi, de a most érő nyári almával sem rossz. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 kg alma
  • 5 dl víz
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • csipetnyi fahéj
  • negyed citrom leve
  • 2 dl habtejszín (Hulala)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kakaópor, darált háztartási keksz vagy babapiskóta


  • Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kettétördelt babapiskóta darabokkal körkörösen, szorosan kiraktam.
  • Megmostam, meghámoztam, és a nagylyukú reszelőn lereszeltem az almákat.
  • Egy nagy lábasba tettem az almát, hozzáadtam 2 dl vizet, és forrástól számított pár perc alatt puhára pároltam.
  • Közben a pudingport a maradék vízben elkevertem, hozzáöntöttem a puha almához, és sűrűsödésig főztem.
  • A tűzről levéve elkevertem benne a cukrot, a fahéjat és a citromlevet.
  • Az almás massza felét a babapiskótára öntöttem, kanál fejével szép simára egyengettem úgy, hogy a kis közökbe is jusson a masszából.
  • Ezután újabb sor tördelt babapiskóta következett, amit a massza másik felével öntöttem le, és simára egyengettem a tetejét.
  • Egy éjszakára a hűtőbe tettem dermedni.
  • Másnap a tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, bevontam vele a torta tetejét és oldalát, az oldalára ezután darált háztartási kekszet szórtam.
  • Sablon segítségével kakaóporral, végül csillagcsöves habzsákból a maradék tejszínhabbal díszítettem a torta tetejét.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen díszítetted ezt a különben egyszerű "sütit"! Gyönyörű torta lett belőle.

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon feldobja a díszítés, és az almás piskótához ízben is illik a tejszínhab!

    VálaszTörlés
  3. De gyönyörű! Ezt a receptet ki fogom próbálni. :)))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Petra, nagyon finom, és fél óra alatt el tudod készíteni!

    VálaszTörlés
  5. Megtaláltam a Te almatortádat! Az én receptem is hasonló, csak a tiéd sokkal szebb lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam, nálad kisebb formában készült, ezért szebb, magasabb lett. És legközelebb kipróbálom tej és víz keverékével, ahogyan te készítetted, tejjel még finomabb lehet a krém! :)

      Törlés
  6. Ezt szeretném elkésziteni a napokban, mert almaszezon van. Remélem, izleni fog nekünk is!

    VálaszTörlés