ALMATORTA SÜTÉS NÉLKÜL



Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 kg alma
  • 5 dl víz
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor (2 x 40 g)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 1/4 citrom leve
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor (2 x 10 g)
  • kakaópor, darált háztartási keksz vagy babapiskóta


  • 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kettétördelt babapiskóta darabokkal körkörösen, szorosan kiraktam.
  • Megmostam, meghámoztam, és a nagylyukú reszelőn lereszeltem az almát.
  • Nagy lábasba tettem az almát, hozzáadtam 2 dl vizet, és forrástól számított pár perc alatt puhára pároltam.
  • Közben a pudingport a maradék vízben elkevertem, hozzáöntöttem a puha almához, és sűrűsödésig főztem.
  • A tűzről levéve elkevertem benne a cukrot, a fahéjat és a citromlevet.
  • Az almás massza felét a babapiskótára öntöttem, kanál fejével szép simára egyengettem úgy, hogy a kis közökbe is jusson a masszából.
  • Ezután újabb sor tördelt babapiskóta következett, amit a massza másik felével öntöttem le, és simára egyengettem a tetejét.
  • 1 éjszakára a hűtőbe tettem dermedni.
  • Másnap a tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, bevontam vele a torta tetejét és oldalát, az oldalára ezután darált háztartási kekszet szórtam.
  • Sablon segítségével kakaóporral, végül csillagcsöves habzsákból a maradék tejszínhabbal díszítettem a torta tetejét.