AFTER EIGHT TORTA



Hozzávalók:
a tésztához:

  • 1 csomag Győri Édes Zabfalatok
  • 10 dkg olvasztott vaj

a joghurtos krémhez:

  • 40 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg tejföl
  • 2 dkg zselatin
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 db After Eight csokilapocska
  • 4,5 dl tejszín

a díszítéshez:

  • 2,5 dl tejszín
  • pár csepp citromlé
  • citrom- és lime-héj, -karikák


  • A joghurtot, a tejfölt, a cukrot, a zselatint, a citromlevet és -héjat nagy lábasba mértem, és felmelegítettem annyira, hogy a zselatin feloldódjon benne. (Felforralni nem kell!)
  • Amíg a joghurtos krém hűlt, elkészítettem a tésztát: ehhez a kapcsos tortaforma gyűrűjét (az alja nem kell) tortatálra tettem.
  • A kekszet aprítógéppel finomra morzsoltam, és összekevertem az olvasztott, de nem forró vajjal.
  • A masszával egyenletesen kibéleltem a tortaforma alját, kanállal szép simára egyengettem, ez lett a torta alja.
  • A tejszínt kemény habbá vertem, és a kihűlt joghurtos krémhez forgattam.
  • Végül apróra vagdaltam a csokilapocskákat is, a krémbe forgattam, és az egészet a kekszes alapra öntöttem.
  • Elsimítottam a tetejét, és 1 éjszakára a hűtőbe tettem.
  • Másnap reggel óvatosan (előtte késsel körbevágva) eltávolítottam a tortáról a karimát.
  • A tejszínt pár csepp citromlével kemény habbá vertem, és vékonyan bevontam vele a torta oldalát és a tetejét.
  • Ezután habfésűvel a torta oldalát és a tetejét is szépen bevonalaztam.
  • A maradék tejszínhabot habzsákba szedtem, és díszítettem a torta tetejét.
  • Végül az egészet reszelt citrom- és lime-héjjal, valamint citrom- és limekarika-cikkekkel díszítettem.


Forrás: Citromhab