SZILVÁS COBBLER



Hozzávalók:
  • 50 dkg szilva
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
a tetejére:
  • 2 evőkanál barna cukor


  • A szilvát jól megmostam, majd kettévágva eltávolítottam a magokat.
  • 2 evőkanál barna cukrot ízesítettem a fahéjjal, majd a szilvához kevertem, és állni hagytam, amíg elkészítettem a tésztát.
  • A tésztához a tojást elkevertem a tejszínnel, a barna cukrot összekevertem a sóval és a sütőporral.
  • A hideg vajat felkockáztam, elmorzsoltam a liszttel, majd hozzáadtam a cukros és a tojásos keveréket, és az egészet egyneművé dolgoztam. Kissé lágy tésztát kaptam, de ilyennek kell lennie.
  • A szilvaszemeket magházzal felfelé jénaiba szép sorban leraktam.
  • A tésztából 2 teáskanál segítségével – mintha galuskát készítenék – kis adag tésztagolyókat szaggattam, amiket a szilvára raktam.
  • Végül a tésztagombócokat megszórtam a 2 evőkanál barna cukorral, majd előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöttem.
  • Akkor jó, ha kívül ropogós, belül krémes a tésztája.


Forrás: Gesztenye