vasárnap, július 24, 2011

Szilvás coobler

Anyukáméktól szilvát kaptam. És eszembe jutott, hogy tavaly ilyenkor, a szilva szezonjában milyen finom szilvás cooblert készítettem. A recept Gesztenyétől származik, köszönet érte. Finom és könnyű csemege, és az elkészítése sem nagy ördöngösség. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 50 dkg szilva
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 kiskanál fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg Rama margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 5 dkg barnacukor
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál barnacukor (a tetejére)


  • A szilvaszemeket jól megmostam, majd kettévágva eltávolítottam a magjukat.
  • 2 evőkanál barnacukrot ízesítettem a fahéjjal, majd a fahéjas cukrot hozzákevertem a szilvához, és állni hagytam, amíg elkészítettem a tésztát.
  • A tésztához a tojást elkevertem a tejszínnel, a barnacukrot összekevertem a sóval és a sütőporral.
  • A hideg margarint felkockáztam, elmorzsoltam a liszttel, majd hozzáadtam a cukros és a tojásos keveréket, és az egészet egyneművé dolgoztam. Kissé lágy tésztát kaptam, de ilyennek kell lennie.
  • A szilvaszemeket magházzal felfelé egy jénaiba szép sorban leraktam.
  • A tésztából két teáskanál segítségével - mintha galuskát készítenék - kis adag tésztagolyókat készítettem, amiket a szilvára raktam.
  • Amikor a tészta elfogyott, a tésztagombócokat megszórtam a 2 evőkanál barnacukorral, majd előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöttem. Akkor jó, ha kívül ropogós, belül krémes a tésztája.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése